Den danska bloggosfären

Efter att ha studerat och deltagit i den svenska bloggosfären ett bra tag tycker jag mig ha viss koll på den. Idag försökte jag mig på den danska bloggosfären under en halvtimme och kom till följande, väldigt preliminära, slutsatser:

  • Det verkar inte finnas några danska bloggportaler eller bloggsökmotorer av typen knuff.se, bloggsok.se, nyligen.se, intressant.se eller twingly.se. Det enda som ens kom i närheten var chart.dk, som endast är en besökarmätare, likt bloggtoppen.se, fast för alla sorters webbsidor. I övrigt används det internationella Technorati.
  • Danskar taggar oerhört mycket mer än svenskar. En typisk dansk blogg har runt 100 taggar (labels, etiketter, kategorier), vilket kan jämföras med min blogg som har två (!) etiketter.
Nå, detta var mina första intryck av den danska bloggosfären, de kan ju vara helt felaktiga, men jag får det bestämda intrycket av att den svenska bloggosfären är något mer ... integrerad än den danska. Har du några andra insikter får du gärna kommentera.

0 Comments:

Post a Comment
 

Copyright 2006-2008 Thomas Nilsson | Ursprunglig design av K2, modifierat till Blogger av GeckoandFly och Blogcrowds.