Svensk språkförbistring

Eller hur två helt olika svar kan betyda samma sak.

Thomas Frostberg, vd och chefredaktör för nyhetstjänsten Rapidus, har hört ett rykte om att Øresund Networks vd, Cecilia Gyllenkrok Borgström, ska erbjudas tjänsten som kommunikationschef för de tre nya främjandebolagen som Region Skåne ska bilda när Position Skåne AB och Øresund Network AB läggs ner vid årsskiftet.

Han frågar Cecilia:
- Stämmer det att du ska bli kommunikationschef för Region Skånes nya främjandebolag?

Cecilia Gyllenkrok svarar:
- Ingenting är klart och jag vet inte vad jag kommer att göra den 1 januari. Vi får se. Just nu är jag fullt engagerad i att avveckla Øresund Network och fullfölja ett Interreg-projekt kring varumärket Öresund. Däremot tror jag det kan bli en väldigt slagkraftig organisation som får mycket mer potential att marknadsföra Öresundsregionen tillsammans med de andra bolagen i regionen.

Attans, tänker Thomas Frostberg, det där icke-svaret kan jag ju inte skriva någon artikel på. Men jag ringer och frågar Hans Henecke, Region Skånes näringslivschef och förmodad VD för de nya bolagen, för säkerhets skull.
- Stämmer det att Cecilia Gyllenkrok ska bli kommunikationschef för Region Skånes nya främjandebolag?

Hans Henecke svarar:
- Du har allt för bra väderkorn. Det är definitivt inte officiellt och det är inget jag vill läsa något om just nu. Men jag kan säga att seriösa samtal pågår och att det inte är särskilt osannolikt att hon kommer börja hos mig i den rollen.

Cecilia Gyllenkroks och Hans Heneckes citat är från artikeln "Gyllenkrok tar över Skånes marknadsföring" i Rapidus 2007-08-22. Övrigt är fria spekulationer från min sida.

UPPDATERAT 2007-12-06: Cecilia Gyllenkrok Borgström ny strategi- och kommunikationschef för Region Skånes marknadsföringsbolag och näringslivsenhet

1 Comment:

  1. Mathilda Lovisa said...
    Där ser man!

Post a Comment
 

Copyright 2006-2008 Thomas Nilsson | Ursprunglig design av K2, modifierat till Blogger av GeckoandFly och Blogcrowds.